Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / 10 000 de avocați s-au înscris pe platforma UNBR cautavocat.ro

10 000 de avocați s-au înscris pe platforma UNBR cautavocat.ro

10 000 de avocați s-au înscris pe platforma UNBR cautavocat.ro 

 

Noua platformă de intermediere avocat-client este realizată de Uniunea Națională a Barourilor din România și are înscriși, până în prezent, 10 000 de avocați din toate barourile țării.  Aceștia sunt avocați activi, cu drept de exercitare a profesiei și validați prin Tabloul Național al Avocaților, ceea ce oferă cetățenilor garanția consultanței juridice în condiții de legalitate de către avocați și în conformitate cu normele deontologice care guvernează profesia.

Înscrierea avocaților pe platformă este gratuită și oferă avantajul unui profil personalizat, cu fotografii, articole, vechime, limbi străine vorbite și domenii de practică.

În emisiunea Avocatul Dumneavoastră, difuzată în 14 noiembrie 2022 la TVR Internațional, telespectatorii din România și alte state europene, din America, Australia și Canada au aflat despre cautavocat.ro de la invitații în platou, reprezentanți ai UNBR. Aceștia au vorbit despre proiectul inițiat în 2020, despre rolul platformei în combaterea avocaturii clandestine și despre avantajele aduse atât avocaților care vor să fie vizibili pe platformă cât și cetățenilor care caută un avocat pentru o problemă specifică.

Extrase din emisiune:

Avocat Antonio Iordan, coordonator Grupul de lucru al Consiliului UNBR privind digitalizarea profesiei:

Inițiativa UNBR a pornit în urmă cu doi ani de zile, nu numai ca urmare a adoptării Regulamentului European privind platformele de intermediere avocat client, ci și din nevoia efectivă pe care am resimțit-o cu toții de a fi prezenți în mediul online printr-un instrument mai modern, mai eficient, care să fie mai aproape de justițiabili.  Astăzi, putem spune că platforma este vizibilă, oricine poate să intre și să o testeze, să caute avocați din toate zonele din România, în toate domeniile de activitate.

Avocat Sergiu Capisizu, membru în Consiliul UNBR:

Deosebirile față de celelalte platforme sunt fundamentale. Este prima care este asumată de UNBR. Nu negăm existența în piață și a altor platforme, dar nașterea acesteia (cautavocat.ro) a fost dictată tocmai de existența unora care ofereau servicii intitulate ca fiind avocațiale, dar fără să existe posibilitatea de a controla în mod efectiv dacă cel care prestează activitatea este sau nu avocat. Ca atare, în acest fel cetățeanul poate fi lesne indus în eroare, printr-o publicitate agresivă dar cu rezultate îndoielnice în planul intereselor juridice.

Avocat Sergiu Stănilă, Decan Baroul Timiș, coordonator Grupul de lucru al Consiliului UNBR privind legislația profesiei:

Ce oferă în plus, în mod unic, Uniunea Națională a Barourilor din România sunt criteriile de promovare transparente și unitare pentru toți avocații din România. Toate instrumentele puse la dispoziția avocaților sunt menite să le faciliteze activitatea în scopul protejării drepturilor și libertăților cetățeanului. Pe termen scurt, platforma ajută mai mult avocații să-și organizeze activitatea biroului și relația cu clienții. Pe termen mediu și lung va ajuta justițiabilul, pentru că pe măsură ce acesta va afla de platformă, de utilitatea ei, îi va vedea avantajele, iar mijloacele tradiționale, învechite de contactare a avocaților vor fi abandonate în favoarea celor moderne.

 

TVR Internaţional – Avocatul dumneavoastră – ediția 14 noiembrie 2022.

Totul despre Platforma digitală oficială a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) CautAvocat.ro cu avocații definitivi și stagiari din toate barourile din țarăArticolul 10 000 de avocați s-au înscris pe platforma UNBR cautavocat.ro apare prima dată în UNBR.