Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Prima semi-finală a concursului Young European Lawyers Contest 2024 organizată în premieră la București prin cooperarea între UNBR, prin I.N.P.P.A., și Academia de Drept European (ERA)

Prima semi-finală a concursului Young European Lawyers Contest 2024 organizată în premieră la București prin cooperarea între UNBR, prin I.N.P.P.A., și Academia de Drept European (ERA)

Prima semi-finală a concursului Young European Lawyers Contest 2024 organizată în premieră la București prin cooperarea între UNBR, prin I.N.P.P.A., și Academia de Drept European (ERA)

București, 19 aprilie 2024:  Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), prin Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A.), și  Academia de Drept European (ERA) au organizat pentru prima dată în România una dintre semi-finalele concursului Young European Lawyers Contest 2024. Concursul este dedicat tinerilor avocați din statele membre ale Uniunii Europene, care au cel mult 2 ani de experiență practică și sunt vorbitori de limbă engleză.

Concursul de la București, organizat la structura centrală a I.N.P.P.A. la sediul de la Universitatea Titu Maiorescu, a reunit tineri avocați din Luxembourg, Budapesta – Ungaria, Varșovia – Polonia, București – România, Anvers – Belgia, Dublin – Irlanda, Bratislava – Slovacia, Düsseldorf – Germania, Lucé – Franța, Paris – Franța, Budapesta – Ungaria, Bruxelles – Belgia și Mamede Infetsa – Portugalia. Aceștia au fost organizați în patru echipe mixte de câte patru membri și și-au dovedit abilitățile juridice și de comunicare în cadrul concursului sub numele unor reputați compozitori: Echipa 4 César Frank, Echipa 6 Frédéric Chopin, Echipa 11 Franz Liszt și Echipa 12 Erik Satie.  Pregătirea tinerilor avocați, care a durat 9 săptămâni, a presupus colaborarea online între membrii fiecărei echipe pentru realizarea unui raport scris asupra unei spețe de drept comunitar cu relevanță practică și ulterior susținerea orală în fața juriului. Spețele fictive susținute la București au implicat investigații de fraudă coordonate de Parchetului European (EPPO), notificarea sau comunicarea de documente și cooperarea judiciară în materie civilă cu incidență transfrontalieră.

În deschiderea evenimentului, dl. av. dr. Dan Oancea a adresat participanților un călduros bun-venit în România și le-a urat succes.

Juriul în fața cărora echipele concurente și-au expus temele alese și apărările a fost format dintr-o echipă internațională de avocați litiganți cu înaltă expertiză profesională: Alexander Layton KC – Londra, Mirjam Hannah Steinfeld – Frankfurt și Vasile-Ciprian-Romulus Băban. – București.

Aceștia au oferit o sesiune specială de tip and tricks, în care au analizat alături de concurenți prezentările acestora și strategii de îmbunățire a pledoariilor și a argumentării, ca parte din obiectivele concursului, ce implică și formarea tinerilor avocați prin sesiuni de tip mentorat care le oferă practic accesul direct la vasta experiența a avocaților din juriu.

În urma deliberărilor, cele două echipe care s-au calificat pentru următoarea semi-finală sunt:

Echipa compusă din Arthur Van Lancker (BE), Monique Marylou Martinek (DE), Lili Bischof (HU), Meriem Rakem (FR)

și

Echipa compusă din Diane Nyessi (FR), Tereza Ľuptáková (SK), Péter Szaka (HU), Giacomo Benincasa (LU)

Au fost evidențiați patru concurenți, care au impresionat juriul prin calitățile lor profesionale:  Ana Laura Claes (BE), Persida Ciobanu (RO), Arthur Van Lancker (BE), Giacomo Benincasa (LU).

După anunțarea câștigătorilor, atât membrii juriului, cât și directorul I.N.P.P.A., dl. av. dr. Dan Oancea, au făcut unele recomandări participanților privind aspectele care ar trebui avute în vedere de avocații pledanți atât în ceea ce privește concluziile orale, cât și cele scrise.

În încheiere, dna. Florence Hartmann, reprezentanta ERA, a mulțumit gazdelor  pentru impecabila organizare a  acestui eveniment profesional și a evidențiat în mod special eforturile depuse de dna. Veronica Morecuț, secretar general al I.N.P.P.A.

Evenimentul de la București face parte din seria de trei semi-finale Young European Lawyers Contest 2024: două organizate în luna aprilie 2024 la  București și Strasbourg, cea de-a treia semi-finală organizată în luna mai la Trier, Germania, locul care va găzduit și finala concursului, în luna octombrie 2024. Finaliștii vor concura atunci timp de trei zile în orașul german Trier care găzduiește și sediul Academiei de Drept European/ERA .

Proiectul Young European Lawyers Contest este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Justiție al Uniunii Europeane/EU Justice 2021 – 2027.

Galerie foto:






Articolul Prima semi-finală a concursului Young European Lawyers Contest 2024 organizată în premieră la București prin cooperarea între UNBR, prin I.N.P.P.A., și Academia de Drept European (ERA) apare prima dată în UNBR.