Stiri
Caută avocat
Caută avocat după nume
Afişare avocaţi după localitate
 

Lumea justitiei
Lumea justiţiei
Stiri
Arhiva anunturi
Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi, partener al Reprezentanţei în România a Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a implementat proiecte privind consilierea şi asistenţa juridică a migranţilor începâ
Stimate domnule/doamnă Decan,

Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi, partener al Reprezentanţei în România a Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a implementat proiecte privind consilierea şi asistenţa juridică a migranţilor începând cu depunerea cererii de azil, parcurgerea procedurii de determinare a statutului de refugiat, până la implementarea unei soluţii definitive şi irevocabile de obţinere a unei forme de protecţie internaţională sau returnare în ţara de origine.
CNRR a colaborat cu o serie de avocaţi, care activează în domeniul migraţiei, pentru care a organizat sesiuni de informare specifică în vederea creşterii asistenţei acordată străinilor în contextul dinamicii problematicii migraţiei şi al evoluţiei legislaţiei naţionale şi europene. De asemenea, avocaţii desemnaţi ca urmare a cererilor de ajutor public judiciar precum şi colaboratorii CNRR au primit informaţii şi materiale relevante cu privire la legislaţia care reglementează regimul străinilor în România, directivele europene în materie şi recomandările UNHCR privind protecţia internaţională a persoanelor.
Considerăm că asistenţa specializată în acest domeniu va contribui la creşterea calităţii decizilor luate în litigiile privind regimul străinilor.
Având în vedere cele menţionate anterior, vă transmitem anexat modificarile legislative referitoare la migratie si azil alaturi de normele metodologice de aplicare a legilor speciale.
Informatiile din tara de origine (ITO), in special recomandarile UNHCR (informatii ce se pot folosi in vederea motivarii plangerilor, raspunsurilor la intampinarile depuse de Inspectoratul General de Imigrari – Directia Azil si Integrare (IGI-DAI) pot fi folosite la redactarea contestatiilor impotriva deciziei de returnare sau a plangerilor impotriva masurii de luare in custodie publica.

Acestea sunt dupa cum urmeaza:

· http://www.refworld.org/

· http://www.refworld.org/publisher,UNHCR,COUNTRYPOS,,,0.html

· http://www.refworld.org/publisher,UNHCR,POSITION,,,0.html

· http://www.refworld.org/publisher,UNHCR,THEMGUIDE,,,0.html

Va multumim pentru diseminarea informatiei si pentru intregul suport oferit activitatilor desfasurate in domeniul migratiei si azilului in Romania.

Cu deosebiţă consideraţie,
Madalina Guta
Consilier juridic
Consiliul National Roman pentru Refugiati
www.cnrr.ro

Publicat: 2016-10-26
Departamentul de coordonare a asistenței judiciare al UNBR vă comunică
Departamentul de coordonare a asistenței judiciare al UNBR vă comunică materialul intitulat: ACCESUL LA JUSTIȚIE. ASISTENȚA JUDICIARĂ (GRATUITĂ) PRIN AVOCAT, sub semnătura dlui av. dr. Petruț Ciobanu Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România, coordonator al Departamentului de coordonare a asistentei judiciare din cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România.Materialul a fost publicat pe site-ul UNBR și poate fi accesat AICI
Publicat: 2016-10-20
Serviciul de asistenţă judiciară de la nivelul Baroului Alba
Hotărâri
Serviciul de asistenţă judiciară Alba Iulia
Serviciul de asistenţă judiciară Aiud
Serviciul de asistenţă judiciară Blaj
Serviciul de asistenţă judiciară Câmpeni
Serviciul de asistenţă judiciară Sebeş
Baroul Alba, adresa str. Teilor, nr. 15,
Alba Iulia, Judetul Alba, cod fiscal 4331589
E-mail: office@barou-alba.ro